Доступність посилання

ТОП новини

Виклик на допит Герасимова був доправлений до Генштабу Росії – Матіос


Анатолій Матіос
Анатолій Матіос


Поштова компанія доставила за місцем виконання служби начальника Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Валерія Герасимова повістку на допит в Головній військовій прокуратурі України. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

«Міжнародна компанія із поштових перевезень DHL надала нам офіційного листа про те, що, відповідно до статті 258 Кримінального процесуального кодексу України, повідомлення про підозру начальнику Генерального штабу Російської Федерації Герасимову разом із повісткою про необхідність з’явитися в Головну військову прокуратуру для допиту було доставлено за місцем проходження військової служби Герасимова за адресою місто Москва, вулиця Знам’янка, 14/1», – зазначив він.

За словами Матіоса, Герасимов викликався на допит на 3 серпня, проте він не з’явився для проведення слідчих дій.

На початку серпня начальник головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук заявив, що Служба безпеки України підозрює й оголосила в розшук начальника Генерального штабу Збройних сил Росії Валерія Герасимова, а також десятьох військовослужбовців Збройних сил Росії за організацію та розв’язування збройного конфлікту на території України.

Згодом у Міноборони Росії назвали безпідставною цю заяву Остафійчука і заявили, що їм «нічого не відомо про повідомлення про підозру російським військовослужбовцям».

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, хоча є «добровольці».

XS
SM
MD
LG