Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко схвалив національну стратегію у сфері прав людини


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав указ про затвердження національної стратегії у сфері прав людини.

За повідомленням прес-служби президента, указом затверджується національна стратегія у сфері прав людини та даються доручення уряду про розробку плану дій щодо реалізації національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року та залучення представників влади, громадськості, міжнародних експертів до цієї роботи.

«Події Революції гідності засвідчили незворотне прагнення Українського народу до побудови правової та демократичної держави, в якій гарантуються та забезпечуються права і свободи людини. В умовах тимчасової окупації частини території України та військової агресії Росії в окремих районах Донецької і Луганської областей проблема захисту прав і свобод людини постає особливо гостро. У кризовій ситуації ризики непропорційного обмеження прав і свобод людини зростають, що потребує особливого контролю з боку суспільства», – йдеться в стратегії.

Указ президента передбачає проведення щороку до 10 грудня публічного обговорення звіту про виконання плану дій за поточний рік, сам звіт має бути підготовленим та оприлюдненим до 1 листопада.

XS
SM
MD
LG