Доступність посилання

ТОП новини

Франція: підозрюваному в нападі у поїзді висунули звинувачення в тероризмі


Французька поліція в Аррасі, де затримали нападника, 21 серпня 2015 року
Французька поліція в Аррасі, де затримали нападника, 21 серпня 2015 року

Марокканцеві, підозрюваному в нападі у швидкісному поїзді, що їхав з Амстердама до Парижа, висунули звинувачення в тероризмі.

Як повідомляє прокуратура Франції, звинувачення 26-річному Аюб Аль-Хаззані висунули ввечері 25 серпня.

Сам підозрюваний заявляє, що його дії не пов’язані з тероризмом. За його словами, він натрапив на сумку зі зброєю і вирішив пограбувати пасажирів. Також про непричетність Аль-Хаззані до тероризму заявив його старший брат, Імран.

Водночас у прокуратурі Парижа повідомили, що за кілька хвилин до нападу Аль-Хаззані дивився джигадистське відео на своєму телефоні, а також, що він мав квиток першого класу, хоча заявляв, що є безпритульним.

Напад стався 21 серпня у поїзді, що їхав з Амстердама до Парижа, із майже 500 пасажирами. Озброєного нападника зупинили пасажири поїзда, зокрема троє американців і британець, які отримали нагороду за свої дії.

Підозрюваний, 26-річний марокканець жив в Іспанії, але цього року перебрався до Бельгії, де й сів у потяг. Його взяли під варту в Аррасі, де зупинився потяг після нападу. Нападник мав автомат Калашникова, автоматичний пістолет і ніж. Під час нападу він поранив двох пасажирів, а в перебігу знешкодження також поранив ножем і одного з чоловіків, які його затримували.

XS
SM
MD
LG