Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст: 4-й позов до ЄСПЛ проти Росії вже направили


Павло Петренко
Павло Петренко

Міністр юстиції України Павло Петренко повідомляє, що четвертий позов проти Росії до Європейського суду з прав людини вже відправлений.

«Це заява, яка охоплює ті порушення, які були допущені з боку російської окупаційної влади як у Криму, так і на сході України, в період з вересня минулого року до сьогоднішнього дня», – повідомив міністр.

Він додав, що акцент у цьому позові зроблений на масові порушення прав українців і політичних в’язнів, які «є заручниками, захопленими російською владою, і незаконно утримуються на території Росії».

«Яскравим прикладом цього є справа Сенцова, коли вчора кишеньковий російський суд виніс нелюдське рішення, яке абсолютно не відповідає не те що міжнародним стандартам, а навіть правилам здорового глузду», – сказав Петренко.

Раніше сьогодні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що український уряд направить до Європейського суду з прав людини позов про порушення прав людини, в тому числі засуджених Олега Сенцова й інших громадян України.

25 серпня російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Активістові Олександрові Кольченку російський суд дав 10 років позбавлення волі. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва звинувачення відкидають, називаючи справу політичною.

XS
SM
MD
LG