Доступність посилання

ТОП новини

Жебрівський просить уряд збільшити зарплату для бюджетників і держслужбовців Донеччини


Павло Жебрівський
Павло Жебрівський

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський звернувся до Кабінету міністрів України з проханням підтримати проект постанови про збільшення заробітної плати для бюджетників і державних службовців Донецької області.

«Завдання державної ваги виконують і держслужбовці та бюджетники. Сьогодні вони також на передовій лінії. Нехай не зі зброєю в руках, але вони забезпечують життєдіяльність області. Їхня робота не менш затребувана і небезпечна, ніж у військових частин... І тому сьогодні дуже важливо підтримати цих людей, заохотити їх, показати, що державі до них не байдуже», – заявив Жебрівський, слова якого цитує прес-служба Донецької обласної ВЦА.

За його словами, інший важливий напрямок роботи на Донбасі – відбудова інфраструктури, а дозвіл на перерозподіл фінансових можливостей для цього повинен дати уряд.

У Донецькій обласній ВЦА зазначають, що в бюджеті на сьогодні передбачено і не розподілено 2,1 мільярда гривень для фінансування освіти та медицини на тимчасово окупованій території, в адміністрації пропонують перевести ці гроші для реалізації інфраструктурних проектів на Донеччині.

У червні міністр фінансів Наталія Яресько наголосила, що індексація зарплат і пенсій буде не раніше 1 грудня. Підвищення соціальних стандартів з 1 грудня передбачене законом «Про державний бюджет України на 2015 рік».

Відповідно до Держбюджету на 2015 рік, прожитковий мінімум і мінімальні зарплати будуть заморожені до грудня 2015 року. 1 грудня прожитковий мінімум збільшується з 1176 гривень на 13% – до 1330 гривень, а мінімальна зарплата в Україні з 1 грудня 2015 зросте до 1378 гривень з 1218 гривень.

XS
SM
MD
LG