Доступність посилання

ТОП новини

Сакварелідзе: кандидати на посади у місцевих прокуратурах отримують некоректні дані про конкурс


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кандидати, які беруть участь у конкурсі на заміщення вакантних посад у місцевих прокуратурах, почали отримувати на свою електронну пошту некоректну інформацію про перебіг тестування. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе.

«Починаючи процес реформування, ми усвідомлювали, що він зустріне серйозний опір від людей, які бояться втратити обіймані ними високі посади у прокуратурі. Як один з прикладів, днями кандидати на заміщення вакантних посад у місцевих прокуратурах, які беруть участь у конкурсі, почали отримувати на свої електронні адреси некоректну інформацію про процес тестування», – написав він.

Сакварелідзе наголосив, що вся інформація про конкурсний відбір і тестування публікується виключно на сайті ГПУ і повідомляється кандидатам за допомогою електронних повідомлень з офіційної електронної скриньки ГПУ.

«Окремо хочу звернутися до тих, хто відчайдушно намагається всіляко перешкодити процесу відкритого і прозорого конкурсного відбору співробітників місцевих прокуратур – ваші спроби не матимуть успіху, не витрачайте марно свої зусилля. Незважаючи ні на що, наша команда доведе почату справу до кінця», – додав він.

5 вересня стартує перший етап (тестування на знання законодавчої бази) конкурсу для кандидатів на посади у місцевих прокуратурах.

У липні ГПУ почала прийом документів на посади керівників місцевих прокуратур у Києві, Львові, Одесі, Харкові та Дніпропетровську. Загалом, за результатами конкурсу, планують набрати 700 прокурорів на місцях.

Відповідно до змін до закону «Про прокуратуру», місцеві прокуратури будуть об’єднувати в собі 5-6 або й більше районних прокуратур.

Документом також встановлюється, що загальна чисельність працівників органів прокуратури становить 15 тисяч осіб зі зменшенням кількості прокурорів із 1 січня 2018 року до 10 тисяч.

XS
SM
MD
LG