Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики з мінометів обстрілювали житлові будинки у Красногорівці – штаб АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Бойовики з мінометів обстрілювали житлові будинки у Красногорівці на Донеччині, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За даними штабу, за добу сепаратисти обстрілювали позиції українських військових здебільшого зі стрілецького озброєння, проте також упродовж доби були зафіксовані випадки застосування озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів.

«Неподалік Донецька близько опівночі по українських позиціях в Опитному бойовики вели вогонь зі 122-міліметрової артилерії, танку та 120 міліметрових мінометів. А майже о 2 дня, продовжуючи тактику «випаленої землі», окупанти з мінометів калібру 120 міліметрів били по цивільних будинках у Красногорівці», – йдеться у повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що на артемівському напрямку близько 13:00 зі 122-міліметрової артилерії та з мінометів калібру 120 міліметрів бойовики обстріляли позиції сил АТО в Луганському.

Сепаратисти звинувачують сили АТО у порушені мінських угод. За словами бойовиків угрупування «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, українські військові за минулу добу 30 разів порушили режим припинення вогню. Бойовики угрупування «ЛНР» заявляють про шість випадків порушень режиму тиші.

Водночас спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у своєму звіті за 25 серпня заявляє про збільшення випадків порушення режиму припинення вогню поблизу Донецька в порівнянні з попередніми днями.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч 800 людей.

XS
SM
MD
LG