Доступність посилання

ТОП новини

Делегація Ради федерації Росії не поїде до США через візу Матвієнко


Валентина Матвієнко
Валентина Матвієнко

Делегація Ради федерації Росії не поїде до США на сесію Міжпарламентського союзу у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку через те, що спікеру верхньої палати російського парламенту Валентині Матвієнко видали візу з обмеженням. Про це у середу, 26 серпня, повідомили у МЗС Росії.

Валентині Матвієнко, яку включили до списку санкцій після анексії Криму Росією, дозволили відвідати Нью-Йорк на три дні, не виїжджаючи з центру Мангеттена, де розташована штаб-квартира ООН, далі, ніж на 25 кілометрів.

У МЗС Росії назвали ці обмеження «неприпустимими».

Російська делегація на чолі з Матвієнко планувала взяти участь у конференції Міжпарламентського союзу, яка відбудеться у Нью-Йорку у кінці серпня.

Режим персональних санкцій, що встановлює заборону на в’їзд підсанкційної особи, передбачає можливість винятку, якщо ця особа є членом офіційної делегації і збирається брати участь у заході міжнародної організації, яка працює на території держави, що бере участь у санкціях. Але в разі видачі візи для участі в такому заході вона має бути обмежена в часі і за територією, щоб підсанкційна особа не могла використати її з іншою метою, крім участі в міжнародному заході.

XS
SM
MD
LG