Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинули 7 військових, 13 поранені – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі загинули семеро українських військових, тринадцять поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, найбільших втрат сили АТО зазнали біля Мар’їнки і на маріупольському напрямку.

Загалом, за словами речника АТО, вчорашня доба позначилася активізацією бойових дій на сході України, бойовики вперше за кілька днів застосовували реактивну артилерію.

Загострилася ситуація на Світлодарській дузі, під Горлівкою та на Маріупольському напрямку, зазначає Мотузяник.

Речник АТО повідомляє, що на луганському напрямку найгарячішою точкою на Луганщині вчора було селище Троїцьке на межі з Донеччиною, де двічі позиції українських військових обстріляли з мінометів та двічі – з танків.

«Активізувалися бойові дії на північ і захід від Горлівки. У Зайцевому, Майорську, Кіровому зафіксовано до 10 епізодів порушення режиму тиші з боку противника. Окрім перестрілок на передовій, відбулася серія мінометних і 1 артилерійський обстріл», – повідомив він.

Мотузяник повідомляє, що на маріупольському напрямку вчора бойовики 12 разів обстріляли українські позиції на першій та другій лініях оборони поблизу Старогнатівки.

Сепаратисти звинувачують сили АТО у порушені мінських угод. За словами бойовиків угрупування «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, унаслідок обстрілу Донецька з боку нібито українських військових троє мирних жителів поранені. Бойовики угрупування «ЛНР», яке в Україні визнане терористичним, заявляють також про обстріли по всій лінії зіткнення на Донбасі.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння.

Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч 800 людей.

XS
SM
MD
LG