Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк допускає спрямування зекономлених від реструктуризації коштів на підвищення соцстандартів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк допускає спрямування частини коштів, які буде зекономлено від реструктуризації зовнішнього боргу України, на підвищення соціальних стандартів.

«Якщо реструктуризація буде завершена, то об’єктивно частина коштів буде заощаджена… Зараз ми разом з міністром фінансів і президентом країни працюємо над тим, щоб частина з списаних і зекономлених коштів пішла на підвищення соціальних стандартів та про це рішення буде оголошено окремо. Зараз ми працюємо над внесенням змін у закон України про державний бюджет на 2015 рік», – заявив Яценюк на позачерговому засіданні уряду.

Раніше Україна домовилася із кредиторами про списання 20% боргу або суми до 4 мільярдів доларів. За словами прем’єра Арсенія Яценюка, досягнута угода також передбачає, що Україна переносить «на 4 роки всі виплати по тілу цього кредиту, а також сума, яка передбачена на обслуговування держаного боргу, не збільшується».

У червні президент України Петро Порошенко закликав Кабінет міністрів України прискорити процес індексації зарплат і пенсій населенню країни.

Відповідно до Держбюджету на 2015 рік, прожитковий мінімум і мінімальні зарплати будуть заморожені до грудня 2015 року. 1 грудня прожитковий мінімум збільшується з 1176 гривень на 13% – до 1330 гривень, а мінімальна зарплата в Україні з 1 грудня 2015 зросте до 1378 гривень з 1218 гривень.

XS
SM
MD
LG