Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Київ очікує від ЄС продовження персональних санкцій проти росіян


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Українська сторона очікує від Євросоюзу продовження персональних санкцій стосовно деяких громадян Росії у зв’язку з ескалацією ситуації на Донбасі, заявив президент України Петро Порошенко.

«Щоб адекватно відповісти агресору, ми маємо зберегти єдність, зокрема в питанні подальшого санкційного тиску на Росію, мотивуючи її сісти за стіл переговорів і виконати зобов’язання, які вона на себе взяла в Мінську», – сказав Порошенко після зустрічі з головою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером у Брюсселі.

За його словами, українська сторона очікує, що найближчим часом ЄС «ухвалить рішення щодо продовження персональних санкцій стосовно осіб, відповідальних за порушення незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України, зокрема анексію Криму й агресію на Донбасі».

Європейський союз запровадив щодо Росії вже кілька пакетів санкцій, і щодо окремих осіб і підприємств, і стосовно цілих секторів російської економіки через анексію Росією українського Криму, а також через агресію Росії на сході України.

Останніми днями у штабі АТО заявляли про загострення ситуації на Донбасі.

XS
SM
MD
LG