Доступність посилання

ТОП новини

Росія не виконує мінських домовленостей – Юнкер


Жан-Клод Юнкер, архівне фото
Жан-Клод Юнкер, архівне фото

Росія не виконує мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

«Обидві сторони повинні повною мірою виконати мінські домовленості… Це стосується в першу чергу Росії, оскільки не виглядає, що російська сторона виконує свої зобов’язання щодо стабільності в Україні»,– наголосив Юнкер.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібром понад 100 міліметрів.

Напередодні, 24 серпня, керівники України, Німеччини і Франції заявили, що виступають за неухильне виконання мінських домовленостей у повному обсязі.

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд наголошували, що саме виконання мінських домовленостей є єдиною можливістю досягти виходу з кризи на сході України. Тоді Порошенко наголосив, «ми чітко декларуємо, що на сьогоднішній день, на жаль, саме Росія і підтримувані нею бойовики становлять єдину загрозу для відновлення миру і стабільності в регіоні».

Керівники трьох із чотирьох держав «нормандської четвірки» зустрілися без участі президента Росії Володимира Путіна, щоб обговорити ситуацію на сході України і шляхи його деескалації.

Росія заявляє, що не є учасником мінських домовленостей і не зв’язана жодними зобов’язаннями, а, мовляв, є лише їхнім «гарантом».

XS
SM
MD
LG