Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України засуджує продовження арешту Савченко до 30 вересня


Надія Савченко
Надія Савченко

МЗС України рішуче засуджує чергове рішення російського суд про продовження незаконного утримання народного депутата України Надії Савченко під вартою до 30 вересня 2015 року.

«Сприймаємо таке рішення виключно як цілеспрямований заангажований крок, який немає під собою жодних правових підстав. Політично вмотивована судова розправа над громадянами України Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком і сьогоднішнє рішення суду Росії щодо утримання під вартою Надії Савченко є свідченням триваючого в Росії правового свавілля», – йдеться у заяві відомстві.

У міністерстві зазначають, що «безпідставне відхилення російськими судовими органами аргументованих доказів захисту ї Савченко щодо її невинуватості ставить під сумнів можливість подальшого об’єктивного, прозорого та неупередженого розгляду її справи».

Сьогодні Мосміськсуд визнав законним продовження арешту Савченко, відхиливши апеляційну скаргу захисту льотчиці.

Народного депутата України, колишнього військовослужбовця Збройних сил України Надію Савченко у Росії обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом. Сторона обвинувачення стверджує, нібито Савченко вела корегування вогню під час обстрілу з боку українських військових.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Савченко є народним депутатом України, членом Постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ.

Проте Росія відмовляється визнати міжнародний імунітет Надії Савченко як члена делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

XS
SM
MD
LG