Доступність посилання

ТОП новини

У Латвії обговорюють будівництво паркану на кордоні з Росією


У Латвії обговорюють можливість будівництва паркану на деяких ділянках кордону з Росією. За словами голови МВС Латвії Ріхарда Козловскіса, причиною цьому є велика кількість нелегалів.

«Обговорюється можливість побудувати паркан на декількох ділянках, але якщо паркан не буде забезпечений відповідною технікою, він не зможе зупинити потік біженців», – сказав Козловскіс у четвер, 27 серпня, в ефірі Латвійського радіо.

Зараз через політичну ситуацію співробітництво з Росією погіршилося, зазначив Ріхард Козловскіс.

«Нелегали прибувають не з В’єтнаму, а з Росії, де свого часу працювали як нелегально, так і в легальній сфері», – наголосив він.

Козловскіс каже, що лише упродовж цього року, у Латвії затримали 300 нелегалів.

Раніше сьогодні міністр внутрішніх справ Естонії Томас Вікс повідомив агенції AFP, що Таллінн будуватиме паркан вздовж кордону з Росією. Будівництво має розпочатися у 2018 році і завершиться у 2019. Згідно з інформацією естонських прикордонників, паркан має бути заввишки 2,5 метри та довжиною 110 кілометрів.

Повідомлення про плани Естонії та Латвії збудувати паркан на кордоні з Росією з’явилося на тлі напруження у регіоні через конфлікт в Україні.

Країни Балтії, включаючи Естонію, Литву і Латвію, висловлюють занепокоєння безпекою у регіонів через агресію Росії в Україні.

XS
SM
MD
LG