Доступність посилання

ТОП новини

«Інформаційний спротив» висловив готовність відновити співпрацю з ОБСЄ


Дмитро Тимчук, фото з часу перебування українських миротворців в Іраку
Дмитро Тимчук, фото з часу перебування українських миротворців в Іраку

Група «Інформаційний спротив» готова відновити співпрацю зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні, повідомив координатор групи, народний депутат Дмитро Тимчук.

У дописі у фейсбуці він звернув увагу, що останнім часом «неросійська» частина місії Організації з безпеки і співпраці в Європі прагне у звітах про події на Донбасі «показувати реальну картину» цих подій.

У зв’язку з цим, написав Тимчук, «Інформаційний спротив» готовий відновити перервану раніше співпрацю з місією, але тільки з представниками в ній країн Європейського союзу.

За його словами, група готова надавати СММ ОБСЄ частину свого «закритого» щоденного зведення, яке не оприлюднюється публічно, а йде до зацікавлених державних структур України. Йдеться про ту частину зведення, що «стосується повнішої інформації про пересування й місця дислокації поблизу лінії розмежування підрозділів, озброєння і військової техніки російсько-терористичних військ», уточнив він.

«Упевнені, що це полегшило б роботу СММ ОБСЄ, якій лишалось би тільки перевіряти нашу інформацію за власними протоколами», – додав Дмитро Тимчук.

Він нагадав, що «Інформаційний спротив» перервав співпрацю з місією ОБСЄ восени 2014 року «через потужний на той час вплив на СММ ОБСЄ представників країни-агресора в обличчі Росії».

В Україні вже багато разів звертали увагу, що громадяни Росії у складі місії ОБСЄ, а також і деякі її члени-проросійські громадяни західних країн можуть впливати на об’єктивність звітів місії, а також передавати об’єднаним сепаратистсько-російським силам на окупованих територіях на Донбасі дані про розташування українських військ.

На окупованих територіях, зі свого боку, місію не раз звинувачували в необ’єктивності, тільки на користь України. Через це на її членів чи майно там здійснили низку нападів.

Місія відкидає всі такі звинувачення.

Неурядова група «Інформаційний спротив», ініціатива української громадської організації «Центр військово-політичних досліджень», ставить собі за мету протидію в інформаційному полі зовнішнім загрозам, що виникають для України у військовій, економічній і енергетичній сферах, а також у галузі інформаційної безпеки. Група також регулярно публікує дані, які отримує від власних джерел і потім перевіряє, про пересування військ противника і становище на окупованих територіях.

XS
SM
MD
LG