Доступність посилання

ТОП новини

Лідер бойовиків угруповання «ДНР» направить ОБСЄ запрошення для моніторингу виборів − ЗМІ


Лідер бойовиків угруповання «ДНР» Олександр Захарченко направить БДІПЛ ОБСЄ офіційне запрошення для моніторингу виборів 18 жовтня. Про це заявив керівник так званого апарату глави угруповання «ДНР» Максим Лещенко, повідомляє сепаратистський медіа-ресурс «Донецьке агентство новин».

«Адміністрація Глави ДНР Захарченко в понеділок направить на адресу БДІПЛ ОБСЄ підписане сьогодні офіційне запрошення представників цієї організації в Республіку для моніторингу виборів до органів місцевого самоврядування ДНР. Вибори відбудуться 18 жовтня», − йдеться в повідомленні.

Крім того, Лещенко заявив, що так звана влада «ДНР» готова гарантувати безпеку і всі умови для роботи місії ОБСЄ на виборах 18 жовтня.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що заплановані угрупованнями «ЛНР» і «ДНР» на 1 листопада і 18 жовтня відповідно «вибори» можуть повністю зруйнувати мінські угоди.

Сьогодні канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним знову наголосили, що саме мінські домовленості залишаються основою для поліпшення становища на Донбасі, повідомили в Берліні й Парижі.

При цьому, як звернув увагу речник канцлера Німеччини Штеффен Зайберт, Олланд і Меркель наголосили Путіну, що окремі вибори на захоплених сепаратистами територіях, що суперечать домовленостям, створили б загрозу мінському процесові.

XS
SM
MD
LG