Доступність посилання

ТОП новини

Італійська ENI повідомила про «найбільше» родовище газу на шельфі Єгипту


Італійська енергетична компанія ENI оголосила про відкриття родовища природного газу на шельфі Єгипту в Середземному морі, яке вона назвала «найбільшим» серед відомих шельфових родовищ.

За повідомленням, керівник компанії Клаудіо Дескальці відвідав Каїр і обговорив це відкриття в суботу з керівництвом Єгипту, зокрема, з президентом Абдель-Фаттахом ас-Сісі.

«Це історичне відкриття зможе змінити енергетичний сценарій для Єгипту», – заявив Дескальці.

За даними компанії, родовище, відоме як проект Зогр, є найбільшим досі відкритим у Єгипті і в Середземномор’ї, і його покладів Єгиптові вистачить на десятиліття.

Родовище може містити до 850 мільярдів кубометрів сухого газу на площі близько ста квадратних кілометрів, повідомила ENI. За енергетичною цінністю це відповідає 5,5 мільярдам барелів нафтового еквіваленту.

Це родовище також може бути одним із найбільших у світі. Воно лежить на глибині майже півтора кілометра і є частиною газоносного блоку Шорук.

Міністерство нафти Єгипту підтвердило відкриття.

Італійська компанія ENI вже 60 років працює в Єгипті через свою місцеву філію IEOC і є найбільшим видобувачем вуглеводнів у цій країні, видобуваючи щодня нафти й газу по 200 тисяч барелів у нафтовому еквіваленті.

XS
SM
MD
LG