Доступність посилання

ТОП новини

Засідання Ради щодо децентралізації розпочнеться о 12:00 – Парубій


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив про перенесення початку позачергового засідання парламенту на 12-у годину. За його словами, консультації з головами фракцій досі тривають.

«О 12-ій годині почнемо сесію. Кожен матиме можливість висловити свою позицію і кожен матиме можливість голосувати так, як підказує йому совість», – пообіцяв він.

Разом із тим, депутати від «Радикальної партії» продовжують блокувати трибуну, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Також під стінами парламенту досі триває мітинг, на якому вимагають не голосувати за президентський законопроект. Ініціатора акції виступили ВО «Свобода», Радикальна партія, партія «УКРОП». Зокрема, активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» тримають плакат «Особливий статус Донбасу» в Конституції – державна зрада», інші гасла, партійні прапори.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман ще 20 серпня повідомив, що позачергове засідання парламенту з метою розглянути законопроект щодо децентралізації відбудеться 31 серпня.

Остаточно закон про зміни до Конституції щодо децентралізації депутати планують ухвалити на наступній сесії Верховної Ради, яка розпочнеться 1 вересня.

Президент України Петро Порошенко неодноразово заявляв, що плановані зміни до Конституції в галузі децентралізації не передбачають ніяких можливостей особливих статусів для Донбасу чи інших територій.

XS
SM
MD
LG