Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі сепаратисти 1 раз порушили режим припинення вогню – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

За добу на Донбасі сепаратисти один раз порушили режим припинення вогню, заявляють у прес-центрі штабу АТО.

«Вздовж усієї лінії розмежування сторін була зафіксована лише одна збройна провокація. Так, близько 16:00, бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї і гранатомету по нашому опорному пункту, що на південь від Авдіївки», – йдеться у повідомленні.

Раніше речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко заявляв, що ситуація на сході України стабілізується, вже другий день поспіль проросійські бойовики не застосовують важке озброєння, міномети та бронетехніку.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО. Зокрема бойовики угруповання «ЛНР», яке в Україні визнане терористичним, заявляють, що українські військові минулої доби 4 рази порушили режим припинення вогню. Бойовики угруповання «ДНР» заявляють про 16 таких порушень.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG