Доступність посилання

ТОП новини

Молодь десяти країн світу підтримала українців Криму


Представники української діаспори з Чехії, Греції, Росії, Нідерландів, Польщі, Литви, Данії, Киргизстану, Канади, разом із громадянами України, влаштували флешмоб на підтримку українських патріотів у Криму, повідомляють організатори події.

Молоді люди – учасники щорічних зборів Всесвітнього конгресу українських молодіжних організацій – зробили фото з плакатами і словами підтримки на адресу українців Криму.

«Головна мета учасників флешмобу – моральна підтримка українців у Криму, які зараз можуть почуватись самотніми. «Українці разом, ми з вами», – головне послання цієї акції», – каже учасник зборів Сергій Карась.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий «референдум про статус півострова», за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна і Захід не визнали це голосування і вважають, що Росія Крим анексувала.

Після анексії на півострові почались утискання українців за політичними мотивами.

Останнім прикладом цьому стало затримання в Сімферополі 24 серпня проукраїнських активістів, представників Українського культурного центру Максима Кузьміна і Леоніда Кузьміна. Громадські діячі планували біля пам'ятника українському поету Тарасу Шевченку провести акцію на честь Дня незалежності України, однак міська адміністрація Сімферополя відмовилась її узгоджувати.

XS
SM
MD
LG