Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: 1 вересня ситуація на Донбасі залишалася спокійною


Наслідки обстрілу на Донбасі, архівне фото
Наслідки обстрілу на Донбасі, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що 1 вересня ситуація на Донбасі залишалася спокійною, з півночі і до 18:00 сепаратисти 4 рази порушили перемир’я.

«Близько 8 ранку по опорному пункту сил АТО у селищі Щастя, що на Луганщині, бив ворожий міномет 82 калібру. Поблизу Донецька о 15:00 бойовики обстрілювали наші позиції в Мар’їнці, 17:30 по українському опорному пункту, що на південь від Авдіївки, злочинці вели вогонь з гранатомету і стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на артемівському напрямку близько 15:00 сепаратисти зі стрілецької зброї і гранатомету обстрілювали позиції українських військових в Санжарівці.

Сепаратисти зугруповання «ДНР» заявляють про сім обстрілів нібито з боку Збройних сил України, а бойовики угруповання «ЛНР», яке також в Україні визнане терористичним, заявляють про 20 обстрілів з 29 по 31 серпня.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібром понад 100 міліметрів.

На зустрічі тристоронньої контактної групи, що відбулася 26 серпня в Мінську, переговорники висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

Сьогодні відбулася відеоконференція тристоронньої контактної групи за участю сепаратистів Донбасу, усі учасники онлайн-зустрічі підтвердили: обидві сторони конфлікту на Донбасі повністю дотримуються режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG