Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ оголосила підозри 18 особам через події біля Верховної Ради


Генеральна прокуратура України повідомляє про оголошення підозри у вчиненні злочинів 18 особам у зв’язку з подіями біля Верховної Ради 31 серпня.

За повідомленням прес-служби ГПУ, одного із затриманих підозрюють у посяганні на життя працівника правоохоронного органу і теракті, що передбачає безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою.

«Іншим затриманим інкримінується частина 3 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), стаття 293 (групове порушення громадського порядку) та частина 2 статті 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Як заявили в ГПУ, сьогодні суд обиратиме підозрюваним запобіжний захід.

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю парламенту, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними прокуратури, зі сторони протестувальників у правоохоронців кинули ручну оборонну гранату РГО з осколочними елементами.

Радіо Свобода зафіксувало на відео людину, яка кидає гранату в силовиків під ВР
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

За останніми даними Генпрокуратури, внаслідок зазначених сутичок загинули троє людей (нацгвардійців, що охороняли порядок), понад 150 людей були поранені. Серед постраждалих понад 130 правоохоронців, 11 цивільних людей, з яких один неповнолітній і троє представників засобів масової інформації, повідомили в прокуратурі.

XS
SM
MD
LG