Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: в лікарнях залишаються 35 постраждалих внаслідок сутичок біля Ради


Поранений внаслідок сутичок біля Ради, 31 серпня 2015 року
Поранений внаслідок сутичок біля Ради, 31 серпня 2015 року

На стаціонарному лікуванні в медичних закладах Києва перебувають 35 людей, постраждалих внаслідок сутичок біля Верховної Ради 31 серпня.

За повідомленням прес-служби Міністерства охорони здоров’я, загалом госпіталізували 50 людей, з них: важкі – 4, середнього ступеню важкості – 2, легкі поранені – 44. Померло – 3, переведено до шпиталів (Чернігівського, Черкаського та Київського) –11, виписано – 1.

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули 3 бійці Нацгвардії.

Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. Нині затримані 18 людей, 13 – відпустили.

Водночас, за даними ГПУ, в результаті сутичок понад 150 людей отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, серед постраждалих більше 130 правоохоронців, 11 цивільних, з яких неповнолітній і троє представників ЗМІ.

XS
SM
MD
LG