Доступність посилання

ТОП новини

Арбузов вимагає від Генпрокуратури спростувати заяви Махніцького


Сергій Арбузов
Сергій Арбузов

Колишній голова Національного банку, колишній перший віце-прем’єр Сергій Арбузов вимагає від Генеральної прокуратури України спростувати заяви, зроблені в березні 2014 року тодішнім виконувачем обов’язків генпрокурора Олегом Махніцьким. Про це йдеться в повідомленні прес-служби колишнього чиновника, яке отримало Радіо Свобода.

«Адвокатами Сергія Арбузова подано позов до Печерського районного суду Києва з вимогою визнати інформацію, розповсюджену Генеральною прокуратурою України, недостовірною, такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію та зобов’язати її спростувати. Водночас до Генеральної прокуратури України подано офіційну заяву про вчинення кримінального правопорушення в.о. генпрокурора України Олегом Махніцьким», – повідомляє прес-служба політика.

Адвокати представника колишньої влади вказують, що 7 березня 2014 року Генпрокуратура надіслала голові представництва Євросоюзу в Україні Яну Томбінському повідомлення за підписом Махніцького, що правоохоронні органи розпочали кримінальні провадження за фактами злочинів, передбачених ст. 191 КК України, вчинених колишніми високопосадовцями, зокрема і Сергієм Арбузовим.

Адвокати вважають, що цей лист став підставою для запровадження щодо Арбузова санкцій ЄС.

«Проте на момент направлення Генеральною прокуратурою України до представництва Європейського Союзу в Україні вищеозначеного листа від 07.03.2014 року кримінального провадження відносно Сергія Арбузова за фактами злочину, передбаченого ст. 191 КК України, не існувало», – ідеться в повідомленні, тож до офіційного документа «були внесені завідомо неправдиві відомості».

39-річний Сергій Арбузов – колишній голова НБУ, колишній перший віце-прем’єр-міністр, виконувач обов’язків прем’єр-міністра (протягом місяця – до 27 лютого 2014 року). Під час подій Євромайдану зник з України. З 22 квітня 2014 року – в розшуку МВС як підозрюваний за ст. 191, ч. 5 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

Олег Махніцький, який був депутатом Верховної Ради 7-го скликання від ВО «Свобода», виконував обов’язки генпрокурора з 24 лютого до 18 червня 2014 року.

XS
SM
MD
LG