Доступність посилання

ТОП новини

Путін підтримав президента Таджикистану – після збройного нападу в Душанбе


Лідери Таджикистану Емомалі Рахмон (ліворуч) і Росії Володимир Путін (архівне фото)
Лідери Таджикистану Емомалі Рахмон (ліворуч) і Росії Володимир Путін (архівне фото)

Президент Росії Володимир Путін підтримав свого колегу з Таджикистану Емомалі Рагмона і назвав події, що сталися в цій країні, спробою дестабілізації. Про це Путін сказав у телефонній розмові з Рагмоном 5 вересня, повідомив російський телевізійний «Первый канал» із посиланням на речника російського президента Дмитра Пєскова.

«Російський лідер кваліфікував події в республіці як спробу дестабілізації внутрішньої ситуації в країні і висловив слова підтримки керівництву Таджикистану. Путін і Рагмон домовилися провести окрему зустріч у Душанбе під час саміту Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) 15 вересня», – ідеться в повідомленні.

У Таджикистані повідомили, що, за уточненими даними, внаслідок двох нападів 4 вересня загинули загалом 17 людей – вісім працівників міліції і дев’ять нападників. Іще шістьох нападників затримали, повідомили на сайті Міністерства внутрішніх справ країни.

За цим повідомленням, напади на районне відділення міліції в місті Вагдат, а потім на силовиків біля міжнародного аеропорту столиці Душанбе вчинила «терористична група», яку очолював заступник міністра оборони Таджикистану Абдугалім Назарзода. Він зумів утекти, і нині триває його розшук, повідомила міліція.

XS
SM
MD
LG