Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: шість «Градів» зникли з місця зберігання угруповання «ЛНР»


Спостерігачі ОБСЄ повідомляють про відсутність шести реактивних систем залпового вогню «Град» на місці зберігання на території, контрольованій угрупованням «ЛНР». Про це йдеться у звіті моніторингової місії за 4 вересня, оприлюдненому увечері 5 вересня.

ОБСЄ інформує, що спостерігачі відвідали два місця зберігання важкого озброєння угруповання «ЛНР».

«У першому з них представники «ЛНР» дозволили спостерігачам побачити зброю тільки на відстані, тому члени місії не змогли звірити серійні номери. У другому місці спостерігачі побачили, що шість раніше наявних там реактивних систем залпового вогню «Град» були відсутні. Члени «ЛНР» заявили, що всю зброю було переміщено в інше місце для зберігання», – мовиться в повідомленні.

У звіті немає даних, про яке місце йдеться.

На тих місцях для зберігання озброєнь української сторони, які 4 вересня відвідали спостерігачі, вони виявили цього дня все зареєстроване там озброєння.

Спостерігачі місії ОБСЄ щодня відвідують деякі з місць зберігання відведених важких озброєнь і повідомляють у своїх звітах про порушення, виявлені під час цих відвідин. У більшості випадків вони виявляють ці порушення з боку обох сторін конфлікту. Лише в окремі дні стається так, як у наведеному звіті, – що з якоїсь однієї зі сторін спостерігачі не знаходять порушень у тих місцях зберігання, які вони того дня змогли відвідати.

Президент України Петро Порошенко заявив 5 вересня, що на Донбасі вже тиждень виконуються мінські домовленості щодо припинення вогню.

XS
SM
MD
LG