Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повідомила про виявлення схованок зброї на Закарпатті


Служба безпеки України повідомила, що неподалік Ужгорода її працівники виявили дві схованки зі зброєю та боєприпасами.

Коли це сталося, не уточнено.

Як повідомив прес-центр СБУ, в лісі поблизу обласного центру Закарпаття у двох місцях було приховано протитанкові гранатомети РПГ-22, протитанкові димові завіси, світлові гранати на розтяжки, гранати Ф-1, РГД та запали до них; також виявлено велику кількість патронів калібру 5,45 мм, 7,62 мм, 12,7 мм і патрони до ручного кулемета ВОГ-17.

Управління СБУ в Закарпатській області продовжує невідкладні оперативно-слідчі дії, здійснюється експертне дослідження вилученого арсеналу, мовиться в повідомленні.

Майже два місяці тому, 11 липня, в іншому місці Закарпаття, райцентрі Мукачеві сталися кілька перестрілок між бійцями «Правого сектору», з одного боку, і людьми, як вважають, із оточення народного депутата Михайла Ланя та правоохоронцями, з іншого. Унаслідок сутичок загинули, за офіційними даними, дві людини («Правий сектор» заявляє і про ще одного загиблого з їхнього боку), понад півтора десятка поранені. Після перестрілок правосекторівці відступили в ліси, їх так і не змогли затримати. У зв’язку з цим відкрито сім кримінальних проваджень, сутички розслідує й парламентська тимчасова слідча комісія, що мала б оприлюднити свій звіт уже цього місяця.

Наразі не відомо, чи пов’язані ці події.

XS
SM
MD
LG