Доступність посилання

ТОП новини

Ситник просить ГПУ і парламент прискорити призначення антикорупційного прокурора


Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник просить Генеральну прокуратуру та Верховну Раду поквапитись із представленням кандидатур на посаду антикорупційного прокурора. Про це Ситник сказав на брифінгу щодо початку тренінгів для детективів бюро.

«Після того, як ми впритул підійшли до початку роботи, на жаль, відбуваються не досить зрозумілі для мене процеси в частині призначення антикорупційного прокурора. Тому, я ще раз наголошую і сподіваюсь, що і Генеральна прокуратура України, і Верховна Рада України – вони зроблять все для того, щоб якнайскоріше дати нам антикорупційного прокурора, і ми отримали можливість проводити ці розслідування», – сказав Ситник.

За його словами, саме після визначення з кандидатурою антикорупційного прокурора може йтися про початок розслідувань.

«Як було зазначено ще в квітні 2015 року, що ми зробимо все, щоб у жовтні дійти до початку розслідування, так ми від цих слів не відступаємо, і як я вже зазначив, це останній етап нашої дорожньої карти, після чого почнуться перші розслідування», – сказав Ситник.

Раніше директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник Ситник повідомляв, що повноцінну роботу новостворене Національне антикорупційне бюро розпочне вже з 1 жовтня.

Закон про створення Національного антикорупційного бюро Верховна Рада ухвалила 14 жовтня 2014 року. Бюро є державним правоохоронним органом, на який покладається запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень, а також запобігання вчиненню нових. Завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами та становлять загрозу національній безпеці.

XS
SM
MD
LG