Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат засудженого в Криму євромайданівця вимагає порушити справу проти Поклонської


Олександр Костенко
Олександр Костенко

Адвокат засудженого в Криму учасника Євромайдану Олександра Костенка Дмитро Сотников оскаржує в суді законність відмови в порушенні кримінальної справи проти російського прокурора Криму Наталії Поклонської.

Як повідомив адвокат проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії», він направив відповідний позов до Київського райсуду в Сімферополі.

У Facebook адвокат написав, що Слідчий комітет Росії по Криму відмовив у порушенні кримінальної справи стосовно Поклонської, яка в ході судових засідань у справі Костенка «систематично принижувала людську гідність підсудного, використовуючи своє службове становище».

За словами захисника, він направляв до кримського Слідчого комітету заяву про порушення кримінальної справи проти Поклонської. Згідно з процедурою, за заявою повинна проводитися перевірка від 3 до 30 днів.

«Мені відмовили у цій перевірці. Я з цим не згоден. Тепер питання про законність такої відмови розглядатиме суд», – сказав Сотников.

Олександру Костенку в Криму присудили чотири роки і два місяці ув’язнення. Пізніше Верховний суд Криму змінив вирок на 3 роки 11 місяців. За версією слідства, 18 лютого 2014 року в ході «масових заворушень» у Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу «Беркут». Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу зберігав за місцем проживання зброю.

Костенко не визнає своєї провини. Його адвокат заявив про намір скаржитися в Європейський суд з прав людини.

XS
SM
MD
LG