Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Савченко про можливість її обміну: перспективи непогані


Адвокат утримуваної в Росії українки, народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін називає «непоганими» перспективи можливого обміну його підзахисної на затриманих в Україні російських військових.

«Публічно і Київ, і Москва роблять заяви про можливість обміну Савченко на військовослужбовців Єрофеєва і Александрова. Це добре. Безумовно, що наявна певна інтенсифікація процесу, що передує рішенню про обмін Надії Савченко. Перспективи непогані», – написав Фейгін у Twitter.

Водночас, за словами адвоката, неминучість такого обміну дає зайвий привід російській владі дати Савченко максимальне покарання. «Все одно ж міняти. Так чого церемонитися», – написав Фейгін.

При цьому він зазначив, що для звільнення українки треба «не послаблювати тиск, а навпаки, посилювати».

Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Громадянку України в Росії зокрема обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом. Сторона обвинувачення стверджує, нібито Савченко вела корегування вогню під час обстрілу з боку українських військових.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Попереднє слухання у справі Савченко відбудеться 15 вересня у російському Донецьку. Захистові відмовили в клопотанні про перенесення слухань до Москви.

Раніше глава Служби безпеки України Василь Грицак не виключив обмін арештованих військових Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова, затриманих у травні цього року на Донбасі, на українських полонених після винесення їм вироку суду.

XS
SM
MD
LG