Доступність посилання

ТОП новини

Велика Британія повідомила про повітряний удар у Сирії


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон повідомив про повітряний удар безпілотника Військово-повітряних сил країни, який знищив принаймні одного британського громадянина з лав екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Як сказав він, виступаючи в парламенті, цей удар був здійснений іще 21 серпня, і він не був частиною ударів коаліції під проводом США по позиціях угруповання в Сирії й Іраку.

За словами прем’єра, цей удар, який знищив загалом трьох ісламістів, був законний і наперед схвалений генеральним прокурором країни.

Як заявив голова уряду, британський громадянин на ім’я Рейяд Хан був знищений точним повітряним ударом, коли їхав автом недалеко від «столиці» угруповання, міста Ар-Ракка в Сирії, «в порядку самозахисту».

Загроза з боку бойовиків «Ісламської держави» нині значно серйозніша, ніж будь-коли раніше, і удар із безпілотника був єдиним реальним способом усунути загрозу з боку знищеного діяча, заявив Камерон.

Він також додав, що протягом попереднього року британські поліція й інші силові структури відвернули не менш як шість терористичних нападів у Великій Британії.

За повідомленнями, це був перший випадок, коли Лондон вдався до такого удару по території іншої держави поза межами міжнародної операції.

XS
SM
MD
LG