Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: харків’янина засудили до 5 років тюрми за фінансування тероризму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Київський районний суд Харкова засудив 21-річного місцевого жителя, звинуваченого у фінансуванні тероризму, до 5 років і одного місяця позбавлення волі, повідомляє прокуратура Харківської області.

«Встановлено, що чоловік, перебуваючи у змові з фінансовими структурами, підконтрольними Євгену Жиліну (лідер організації «Оплот» – ред.), маючи намір на здійснення фінансування терористичних організацій, так званих «ЛНР» і «ДНР», взимку минулого року зв’язався з представниками терористів і домовився щодо налагодження каналу для їх фінансового забезпечення. Через конвертаційний центр він перевів в готівку перший пробний транш – 20 тисяч гривень», – заявили в прокуратурі 7 вересня.

За повідомленням, гроші чоловік намагався перевезти до Росії і покласти до камери схову на одному з вокзалів Бєлгорода, де їх мали забрати представники бойовиків. Проте таксі, на якому він хотів дістатися до кордону з Росією, затримали співробітники СБУ, додали в прокуратурі.

У відомстві додали, що наразі вирок суду не набув чинності, оскільки сторони мають час на апеляційне оскарження.

Минулого тижня в СБУ повідомили, що заблокували декілька банківських рахунків, якими користувався лідер організації «Оплот» Євген Жилін.

Лідер «Оплоту» перебуває у розшуку, за деякими даними, він переховується в Росії.

XS
SM
MD
LG