Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода»: допит Тягнибока перенесли


Олег Тягнибок
Олег Тягнибок

ВО «Свобода» повідомляє про перенесення допиту лідера цієї політичної сили Олега Тягнибока на понеділок, 14 вересня.

«Вибрана тактика слідства свідчить, що це політичне переслідування», – цитує прес-служба «Свободи» Тягнибока.

У Міністерстві внутрішніх справ України, де відбувався допит, ситуацію наразі не коментували.

Тим часом депутат Андрій Іллєнко заявив, що парламентарі, які представляють у парламенті Всеукраїнське об’єднання «Свобода», завтра об 11:00 йдуть до генерального прокурора України Віктора Шокіна, щоб «вручити звернення щодо неправомірних дій міліції».

Раніше сьогодні перед МВС лідер партії ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що позивається до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова для захисту честі, гідності і ділової репутації.

4 вересня МВС допитувало Тягнибока як свідка у справі про сутички біля будівлі парламенту України 31 серпня, внаслідок яких три людини загинули, близько 150 були поранені.

Глава МВС Арсен Аваков раніше заявляв, що звинувачує в тому, що сталося, партію «Свобода» і її лідера Олега Тягнибока.

Водночас у Всеукраїнському об’єднанні «Свобода», представники якого 31 серпня мітингували біля Верховної Ради, заявляли, що влада відповідальна за події біля парламенту. Там також вважають, що «провокація» спланована главою МВС Арсеном Аваковим.

Минулого тижня МВС оголосило про підозру у скоєнні злочинів у зв’язку з сутичками під стінами Верховної Ради 31 серпня свободівцям Ігореві Швайці, Юрієві Сиротюку й Едуардові Леонову.

XS
SM
MD
LG