Доступність посилання

ТОП новини

Із полону сепаратистів звільнили ще двох полонених часів Іловайська


Президент України Петро Порошенко підтвердив визволення з полону сепаратистів двох українських військовослужбовців, які потрапили в полон понад рік тому, наприкінці серпня 2014-го, під час подій під Іловайськом.

«Добра новина. Наші герої Сергій Фураєв і Артем Комісарчук звільнені з полону!» – написав він у соціальних мережах.

Подробиць обміну українська сторона не наводила.

Раніше у вівторок, 8 вересня, сепаратистські і російські засоби інформації повідомили з окупованої частини Донбасу, що двох українських військових обміняли на чотирьох бойовиків сепаратистів.

Представники збройного угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, що такий принцип був використаний через те, що один із українців – командир артилерійського дивізіону (відповідає батальйонові в мотострілецьких військах).

Майор Сергій Фураєв, командир другого артилерійського мінометного дивізіону 51-ї окремої механізованої бригади, і військовослужбовець цього ж дивізіону, старший матрос Артем Комісарчук, обидва волиняни, потрапили в полон наприкінці серпня 2014 року під час виходу з оточення під Іловайськом.

Раніше повідомляли, що вони були у списках на обмін, що планувався на 16 серпня, але тоді цей обмін зірвався; у списки людей, яких урешті обміняли 26–27 серпня, ці двоє вже не ввійшли, що викликало тоді обурення їхніх земляків із Волині.

XS
SM
MD
LG