Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти повідомляють про відеоконференцію контактної групи щодо Донбасу 11 вересня


Представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін
Представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін

Представник донецьких сепаратистів на переговорах Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на частині території сходу України Денис Пушилін повідомляє про зустріч сторін-перемовників в режимі відеоконференції 11 вересня, пише сайт сепаратистів «Донецьке агенство новин».

«Одинадцятого числа відбудеться скайп контактної групи з питань режиму тиші», – цитує видання слова Пушиліна.

Спеціальний представник Організації з безпеки і співпраці в Європі Мартін Сайдік у вівторок повідомив, що наступна зустріч Тристоронньої контактної групи має відбутися в Мінську через два тижні, 22 вересня, тоді як Міністерство закордонних справ Білорусі заявило про плани поновити засідання підгрупи з питань безпеки сьогодні вранці у Мінську.

Учора робоча підгрупа з питань безпеки Тристоронньої контактної групи так і не домовилася про угоду щодо відведення від лінії контакту озброєнь калібру до 100 міліметрів і танків. Повідомляється, що учасники контактної групи привітали поступ у роботі підгрупи з безпеки, яка готувала домовленість про відведення озброєнь. Представник луганських сепаратистів Владислав Дейнего заперечив повідомлення, ніби переговори про цю домовленість зірвалися.

Тристороння контактна група з участю представників ОБСЄ, України і Росії, в частині засідань якої беруть участь також представники донецьких і луганських сепаратистів, була створена з метою обговорення шляхів мирного врегулювання в частині сходу України відповідно до мирного плану президента України Петра Порошенка в червні 2014 року.

XS
SM
MD
LG