Доступність посилання

ТОП новини

Кадиров погрожує судді через заборону книжки про іслам


Рамзан Кадиров
Рамзан Кадиров

Голова Чечні Рамзан Кадиров заявив, що особисто змусить відповідати суддю і прокурора з міста Південно-Сахалінська, які визнали екстремістською книжку «Благання (дуа) до Бога: його призначення та місце в ісламі», якщо «з ними не розберуться» «законним шляхом». Про це він написав у середу, 9 вересня, на своїй сторінці у Facebook.

Кадиров повідомив, що його адвокат підготував апеляційну скаргу на рішення суду. Наступним кроком, за словами керівника Чечні, буде «вимога про визнання цього рішення таким, що має екстремістський характер та навмисно спрямоване на підрив стабільності у Росії».

Згадана книжка була визнана екстремістською міським судом Південно-Сахалінська 12 серпня після розгляду результатів експертизи, яка засвідчила, що у книжці міститься пропаганда переваги ісламу над іншими релігіями.

У Росії передбачена кримінальна відповідальність за погрозу щодо судді. Покарання за цією статтею передбачає до трьох років позбавлення волі. Максимальний термін за погрозу прокуророві – два роки позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG