Доступність посилання

ТОП новини

ООН зафіксувала масові вбивства цивільних бойовиками на Донбасі – МЗС України


У МЗС України повідомляють, що Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала факти масових вбивств цивільних, викрадень людей, тортур, сексуального насильства, примусової праці та вимагання грошей бойовиками на Донбасі.

«В Україні уважно ознайомилися з 11-ю доповіддю Управління верховного комісара ООН з прав людини, яка охоплює період з 16 травня до 15 серпня 2015 року. Зібрана Моніторинговою місією ООН з прав людини інформація стала черговим свідчення вкрай негативного впливу російської агресії проти України на ситуацію з правами людини», – мовиться у повідомленні МЗС України, опублікованому у середу, 9 вересня.

В українському зовнішньополітичному відомстві наголошують, що значна увага у доповіді ООН приділена ситуації в окупованому Росією Криму, «де права кримських татар та етнічних українців зазнають системного порушення».

Презентація доповіді Моніторингової місії ООН з прав людини щодо ситуації в Україні відбулася у вівторок, 8 вересня, у Женеві.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року. Київ і захід не визнають це і вважають півострів територією України.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули майже 8 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG