Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода»: суд переніс слухання щодо екс-депутата Сиротюка


Юрій Сиротюк
Юрій Сиротюк

Печерський районний суд Києва оголосив перерву у розгляді клопотання слідчого про взяття під варту колишнього депутата Верховної Ради від ВО «Свобода» Юрія Сиротюка, повідомляє прес-служба політичної сили.

Перед тим «адвокат Сиротюка заявив про відвід судді Карабаня у зв’язку з неможливістю з його боку здійснювати неупереджене судочинство», мовиться в повідомленні «Свободи» у Twitter.

Перерва у справі оголошена «на невизначений термін щодо розгляду заяви про відвід судді», додають у прес-службі.

Раніше 10 вересня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про застосування запобіжного заходу для екс-депутата від ВО «Свобода» Едуарда Леонова у вигляді домашнього арешту.

Леонов, Сиротюк, а також екс-міністр аграрної політики, свободівець Ігор Швайка є серед підозрюваних у справі про сутички під Верховною Радою України 31 серпня, внаслідок яких загинули троє нацгвардійців, близько 150 людей поранені.

Після сутичок правоохоронці затримали 18 підозрюваних у сутичках. Минулого тижня Печерський районний суд Києва обрав усім їм запобіжний захід: 16 підозрюваним – у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення застави, ще двоє затриманих перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом.

XS
SM
MD
LG