Доступність посилання

ТОП новини

Патрульна поліція викрила два фейки щодо себе за день


Патрульна поліція України спростувала 10 вересня поширені в засобах інформації та соцмережах неправдиві повідомлення щодо своєї роботи.

«Два фейки за один день – це для нас рекорд», – повідомили у Facebook-спільноті Патрульної поліції України у четвер.

Раніше ЗМІ масово поширили новину, нібито в Києві патрульна поліція ловитиме порушників на машині Lamborghini Gallardo, базова модель якої коштує від 165 тисяч доларів США.

«Скоро Київська поліція отримає таку машину для боротьби з втікачами», – йдеться в повідомленні, до якого було докладено фото з пофарбованим у блакитний колір спорткаром Lamborghini Gallardo.

У ЗМІ послались на, як вже пізніше виявилось, фейковий екаунт Київської поліції у Twitter.

Другим фейком у поліції назвали світлину, на якій нібито патрульні поліцейські розливають паливо у пластикові пляшки. Фотографія набула популярності на інтернет-ресурсах і в соцмережах.

У поліції по пунктах обґрунтували, чому ця фотографія не має стосунку до поліцейських. У Facebook-спільноті порадили звернути увагу на деталі – відсутність бронежилетів і червоної аптечки в багажнику машини, наявність невластивих патрульним розпізнавальних знаків на кашкетах людей на фото тощо.

Окрім того, патрульна поліція наразі є лише в Києві, Одесі та Львові. А фото з заправки WOG було зроблене в Обухові, стверджують у поліції.

2 липня Верховна Рада України ухвалила законопроект про Національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Фактично поліцейські розпочали виконувати свої обов’язки «у тестовому режимі» з 4 липня в Києві, згодом патрульні з’явилися в Одесі і Львові. Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцію реформування МВС.

XS
SM
MD
LG