Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: у списку СБУ є понад 800 зниклих безвісти


Уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко (©Shutterstock)
Уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко (©Shutterstock)

Станом на 10 вересня в списку Служби безпеки України значиться 804 зниклих безвісти на Донбасі, повідомила у Facebook уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

«Міжнародні гуманітарні організаціі переконані, що ця цифра більша, просто поки немає доступу на окуповані території, ми не можемо з’ясувати повну інформацію і оцінити масштаб страшної проблеми», – написала Геращенко.

Ще більшою проблемою вона називає ідентифікацію і транспортування тіл загиблих.

«Очевидно, що це є справою держави – звільнення кожного заручника, пошук кожного зниклого безвісти, поховання кожного загиблого героя і встановлення його імені. Ці питання є одними з пріоритетних на нашій мінській гуманітарній підгрупі», – вказала уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

За словами Геращенко, серед тем для обговорення в Мінську є доступ місії Міжнародного комітету Червоного Хреста на окуповані території.

«Але і держава має більш серйозно і відповідально ставитися до цих питань, не перекладаючи на плечі волонтерів, а співпрацюючи в цій роботі і координуючи нашу діяльність», – наголосила Геращенко.

Конфлікт між урядовими військами і проросійськими сепаратистами на сході України розпочався у квітні 2014 року. Згідно з мінськими домовленостями, на лінії контакту з середини лютого 2015 року мав діяти режим припинення вогню, проте активні бойові дії тривали до початку вересня.

XS
SM
MD
LG