Доступність посилання

ТОП новини

Сенат США не зможе заблокувати угоду з Іраном


Держсекретар США Джон Керрі перед голосуванням переконував сенаторів підтримати угоду з Іраном
Держсекретар США Джон Керрі перед голосуванням переконував сенаторів підтримати угоду з Іраном

Американські сенатори під час першого голосування щодо ядерної угоди з Іраном продемонстрували нездатність заблокувати цю домовленість. Конгрес не зможе відкинути цю угоду після того, як президент Обама ветує рішення сенаторів.

Голосування 10 вересня показало, що опоненти домовленостей мають 58 голосів у Сенаті, 42 конгресмени виступили на підтримку угоди, укладеної шістьма світовими державами з Іраном.

Республіканці, які мають більшість в обох палатах Конгресу, одностайно відкидають підписане адміністрацією президента Обами рішення.

«Сенат зробив історичний крок у бік реалізації всеосяжної, довгострокової угоди, яка має на меті не допустити створення Іраном ядерної зброї», – мовиться в заяві президента Барака Обами, зробленому після голосування.

Як заявив лідер більшості в Сенаті республіканець Мітч Макконелл, республіканці не дозволять демократам піти від публічної відповідальності за підтримку непопулярної серед американців угоди.

«Нам не цікаві жодні виверти демократів, які допоможуть їм відвернути увагу виборців від того факту, що вони проголосували за угоду, яку їхній власний електорат не сприймає», – наполягає Макконелл.

За останніми опитуваннями соціологічної служби Pew Research, станом на початок вересня тільки 21% дорослого населення США підтримував ядерну угоду з Іраном. Половина опитаних висловлюється проти, це на 5% більше, ніж у липні.

XS
SM
MD
LG