Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: події під Радою тісно пов’язані з агресією на сході


Президент України Петро Порошенко заявляє, що бачить взаємозв’язок між подіями під Верховною Радою 31 серпня і агресією Росії на сході України. Про це він сказав журналістам у рамках конференції «Ялтинська європейська стратегія», що триває у Києві.

«Внутрішня нестабільність тісно пов’язана з подіями на сході, її підживлюють проросійські сили, а також радикальні сили. Це, звісно, дуже непокоїть мене. Але в чому полягає основний позитив? Народ України на боці Національної гвардії, тих солдатів, які віддали свої життя, захищаючи український парламент. Усюди ми маємо різке засудження дій радикальних сил», – зазначив президент.

Він також звернув увагу на кількість квітів на місці загибелі бійців Нацгвардії біля Верховної Ради і зазначив, що це підтверджує відданість українців європейським цінностям і їхню відповідальність. «Я пишаюся тим, що я лідер цього народу», – додав Порошенко.

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві сталися сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули троє бійців Нацгвардії.

Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. У прокуратурі повідомили, що постраждали 150 людей.

XS
SM
MD
LG