Доступність посилання

ТОП новини

Щеплення від поліомієліту зроблять усім дітям в Україні до 6 років – Перегінець


Міністерство охорони здоров’я України планує провести три раунди щеплень від поліомієліту в національному масштабі, повідомив заступник міністра Ігор Перегінець. За його словами, для цього будуть використовувати оральну поліовакцину, яку для України закупили міжнародні фонди.

«Для усіх дітей, молодших за шість років, незалежно від того, чи були вони імунізовані до того, чи ні. Також, згідно з рекомендаціями ВООЗ, у третій раунд будуть включені діти до десяти років», – сказав він.

Як зазначив Перегінець, йдеться про більш ніж три-чотири мільйони дітей. За його словами, найпізніше у понеділок міністр підпише наказ про розподіл вакцин у регіони, і вже за півтора тижня у всіх областях зможуть почати імунізацію. Почнуть із Закарпаття і прилеглих до нього областей – Львівської та Івано-Франківської, додав представник МОЗ.

1 вересня у Міністерстві охорони здоров’я України повідомили, що на Закарпатті зафіксували два випадки захворювання дітей на поліомієліт – одній дитині чотири роки, іншій – десять місяців. За повідомленням МОЗ, діти не були вакциновані.

XS
SM
MD
LG