Доступність посилання

ТОП новини

Представник США підтвердила відповідність мінським угодам конституційних змін – Порошенко


(архівне фото)
(архівне фото)

Помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд наголосила на повній відповідності конституційних змін, що здійснюються в Україні, до мінських домовленостей, повідомила прес-служба президента України.

У перебігу зустрічі Петра Порошенка з представником Держдепартаменту в Києві Вікторія Нуланд також відзначила важливі та рішучі кроки України з децентралізації влади, мовиться в повідомленні.

Вона також відзначила, що США підтримують послідовні зусилля української сторони щодо встановлення стійкого режиму припинення вогню на Донбасі.

Співрозмовники наголосили на необхідності подальшої координації зусиль задля забезпечення міжнародної підтримки України в умовах агресії з боку Росії, повідомила прес-служба.

На Заході вже багато разів констатували, що плановані в Україні зміни до Конституції в частині децентралізації, що передбачають особливості місцевого самоврядування в нині тимчасово окупованих районах Донбасу, відповідають вимогам мінських домовленостей. Зокрема, з такими заявами вже виступала раніше й Нуланд. Росія ж і підтримувані нею сепаратисти твердять про протилежне.

XS
SM
MD
LG