Доступність посилання

ТОП новини

Нуланд: в Україні не має бути терпимості до політичного насилля


Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд
Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд

Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд заявляє, що в Україні не має бути терпимості до політичного насилля. За її словами, зовнішня агресія і тиск залишаються значною загрозою для України, але, наголошує Нуланд, серед українців не повинно бути розбратів.

Вікторія наголошує, що Києву треба змінити ставлення до багатьох явищ, які наразі в Україні вважають звичними.

«Має бути нульова терпимість для тих, хто не платить податки, хто задіяний у хабарництві. Нульова терпимість до всіх, хто використовує насилля задля посилення політичного впливу у країні», – заявила Нуланд у суботу, 12 вересня, під час 12-ї щорічної конференції YES, що проходить у Києві.

31 серпня під стінами українського парламенту у Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала у першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті загинули три бійці Нацгвардії. Голова МВС Арсен Аваков заявив, що прямо звинувачує партію «Свобода», яка була одним зі співорганізаторів мітингу біля Верховної Ради, і її лідера, народного депутата Олега Тягнибока у «злочині, який призвів до загибелі людини». Тягнибок звинувачення відкидає.

Президент пообіцяв, що буде прозоре, ефективне й незаангажоване розслідування тих подій, бо, за його словами, суспільство вибороло собі право знати, що відбулося.

XS
SM
MD
LG