Доступність посилання

ТОП новини

Вірменія: поліція відпустила всіх затриманих протестувальників у Єревані


Поліція Вірменії витіснила з дороги протестувальників
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Поліція Вірменії витіснила з дороги протестувальників

Поліція у Єревані відпустила затриманих у суботу вранці учасників акції протесту проти підвищення тарифів на електроенергію.

«Усі 48 людей відпущені н свободу після складання актів про адміністративне правопорушення», – повідомив речник поліції Вірменії Ашот Агаронян.

Вранці 12 вересня співробітники поліції витіснили демонстрантів з проїжджої частини проспекту Баграмяна у столиці Вірменії.

Напередодні ввечері сотні активістів перекрили проспект, вимагаючи, щоб влада скасувала рішення про підвищення тарифів на електроенергію. Представники поліції попереджали маніфестантів, що їхня хода та сидяча акція протесту є незаконними. Попри це, активісти заявляли, що акція носить мирний характер і проводиться у рамках Конституції, а отже, поліція не має права перешкоджати їм або застосовувати щодо них силу.

У червні в Єревані почалися масові акції протесту з вимогою скасувати підвищення цін на електрику. Після силового розгону першого мітингу 23 червня демонстранти зібралися знову і простояли на проспекті Баграмяна до початку липня. Правоохоронці врешті розібрали 6 липня їхні барикади і звільнили проспект, і масові протести врешті припинилися після обіцянок уряду, що підвищення цін буде компенсоване субсидіями, проте координатори акцій проти подорожчання електроенергії заявили, що продовжать свою боротьбу.

XS
SM
MD
LG