Доступність посилання

ТОП новини

Захід має постачати Україні більше нелетального озброєння – генерал Петреус


Захід має наростити обсяги нелетального озброєння для України - генерал Петреус
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

США та інші країни Заходу мають продовжувати і нарощувати постачання Україні нелетального озброєння. Про це у коментарі Радіо Свобода заявив колишній очільник ЦРУ, генерал армії США у відставці Дейвід Петреус.

«США і Захід мають продовжувати і нарощувати постачання Україні одиниць так званої нелетальної – але дуже важливої – допомоги: бронежилетів, приладів нічного бачення, різноманітних індивідуальних солдатських наборів, елементів, важливих для ведення розвідки, спостереження, «зондування» – більше радарів, дронів тощо», – сказав він.

«Час дуже серйозно подумати щодо тих типів зброї, які допоможуть українським солдатам вистояти проти російських танків. Це допоможуть зробити протитанкові системи», – додав генерал.

Він також назвав українських військових «істинно сміливими, героїчними». «Те, що зробило українське військо – це надзвичайно, це предмет гордості для всіх українців», – наголосив Дейвід Петреус.

Законодавці обох палат Конгресу США санкціонували військову допомогу Україні, в тому числі маючи на увазі і постачання зброї. Адміністрація президента Обами досі обмежується наданням нелетальної допомоги, а щодо летальних засобів досі не ухвалила жодного рішення.

XS
SM
MD
LG