Доступність посилання

ТОП новини

Автомобіль з бурштином затримали на кордоні з Польщею – прикордонники


©Shutterstock
©Shutterstock

У Державній прикордонній службі України повідомляють про затримання на українсько-польському кордоні автомобіля, в якому двоє громадян України намагалися незаконно провести 18 кілограмів бурштину. Про це йдеться у неділю в повідомленні на сайті прикордонного відомства.

«Учора в пункті пропуску «Устилуг», що на українсько-польському кордоні, виявили 18 кілограмівбурштину. «Сонячне каміння» через кордон намагалися провезти двоє громадян України. Чоловіки прибули в пункт пропуску мікроавтобусом марки «Мерседес». Прикордонники Львівського загону та працівники митницівиявили приховані пакунки під час спільного огляду цього автомобіля. Зокрема, в особистих речах громадян України було знайдено 8 кілограмів необробленого каміння жовто-коричневого кольору різної форми та розмірів. Ще 10 кілограмів каміння були заховані під обшивкою даху автомобіля та у конструктивній порожнині під капотом автомобіля», – йдеться в повідомленні.

За даними прикордонників, каміння вилучили, автомобіль затримали, рішення щодо затриманих виноситиме суд.

На початку квітня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про особливості видобутку бурштину-сирцю на родовищах і проявах, які не мають промислового значення. Також у квітні в СБУ заявили про викриття механізму незаконного видобування та реалізації бурштину на Рівненщині. За даними відомства, ця схема привласнення корисних копалин завдавала значних збитків державі та призводила до поглиблення банкрутства державного підприємства «Бурштин України».

XS
SM
MD
LG