Доступність посилання

ТОП новини

Рятувальники перевірили на безпечність місця святкувань в Умані єврейського Нового року


Паломники-хасиди святкують Рош-га-Шана в Умані (фото архівне)
Паломники-хасиди святкують Рош-га-Шана в Умані (фото архівне)

Черкаське управління Держслужби з надзвичайних ситуацій повідомляє про перевірку на безпечність місць святкування хасидами в Умані єврейського Нового року Рош-га-Шана. Про це йдеться на сайті ДСНС у неділю.

Як зазначено в повідомленні, рятувальники зокрема перевірили пожежний і техногенний стан об’єктів меморіального комплексу цадика Нахмана, зокрема наметове містечко прочан, готель, синагогу та їдальню.

«Перед нами поставлене надзвичайно важливе та відповідальне завдання, впродовж 10 діб здійснювати ефективний, у першу чергу, профілактичний, протипожежний та техногенний захист як релігійних об’єктів, так і безпосередньо прочан, які прибули до Умані з багатьох країн світу на святкування Нового Року за іудейським календарем», – повідомивначальник Управління ДСНС у Черкаській області Віктор Гвоздь.

Раніше в ДСНС повідомляли, що очікують до 30 тисяч прочан на святкування Рош-га-Шана в Умані. Головні урочистості розпочинаються сьогодні і триватимуть до вівторка, 15 вересня. Цей Новий рік для іудеїв вже 5776-й за ліком.

Щороку тисячі хасидів приїжджають саме до Умані, бо там похований цадик (праведник) Нахман, засновник так званої брацлавської течії хасидської гілки іудаїзму; його могила – одна з найшанованіших святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв.

XS
SM
MD
LG