Доступність посилання

ТОП новини

Перемир’я на Донбасі дає можливість ЗСУ підготуватися до зими – Полторак


Міністр оборони України Степан Полторак
Міністр оборони України Степан Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що фіксоване останніми днями перемир’я на Донбасі дає можливість Збройним силам України підготувати особовий склад і техніку, зокрема напередодні зими. Про це Полторак сказав під час поїздки до Харкова в неділю.

«Останнім часом зона проведення АТО перебуває у стабільному стані…Перемир'я на фронті в цілому зберігається, це дає нам можливість краще підготувати й особовий склад, і техніку. Звичайно, передбачити в подальшому дії терористичних угрупувань дуже важко. Ми цей момент використовуємо для того, щоб забезпечити (армію – ред.), підготуватися до зими, а також підготувати особовий склад», сказав Полторак.

За словами міністра упорядкування нині потребують військові полігони, які переповнені через навчання військовослужбовців.

Речники АТО і сепаратисти останніми днями заявляють про відносне затишшя на Донбасі, скорочення кількості обстрілів і загалом дотримання режиму тиші в зоні АТО.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня через початок навчального року.

XS
SM
MD
LG